Portfolio

Staalconstructies

Staalconstructies voor de staalbouw of machinebouw zijn veelvoorkomende producten in onze fabriek. We hebben hier te maken met objecten van uiteenlopend formaat of gewicht.

Voor machinebouw word er meestal gekozen voor een enkele laag poedercoating. De reden hiervoor is dat de machines vaak een nette uitstraling moeten hebben en een krasvaste laag voor als er mee gewerkt word. Machines hebben verder niet veel last van weersinvloeden.

Staalconstructies voor de bouw worden daarentegen vaak voorzien van 2 lagen poedercoating. We brengen eerst een laag epoxy primer aan, wat goed chemisch bestand is. Daarna komt er een polyester toplaag overheen. Deze laag bepaald de uitstraling van het product en heeft dus de juiste kleur, glansgraad en/of effect. Polyester poedercoating is goed bestand tegen uv licht oftewel zonlicht.

Wat ook zeer vaak voorkomt is dat de objecten eerst elders thermisch verzinkt zijn. Overveld coating zorgt ervoor dat de producten eerst netjes worden voorbewerkt alvorens ze te poedercoaten. Met dit duplex systeem ben je voor vele jaren gevrijwaard van onderhoud.